Liikkuva nuorisotyö

Liikkuva nuorisotyö tarkoittaa sananmukaisesti nuorisopalveluja sinne, missä nuoret ovat. Enää ei odotella nuorisotilan sisällä, josko joku nuori löytäisi paikan päälle vaan yhä enemmän jalkaudutaan nuorten pariin. Koronarajoitusten vuoksi jalkautuminen ja liikkuminen ovat myös voimakkaasti lisääntyneet, sillä ulkona nuoria on voitu tavata, ja nuorten tarve aikuisten kohtaamiselle on poikkeusolojenkin aikana ollut suurta.

Liikkuvaa nuorisotyötä tehdään monin eri tavoin ja eri työvälinein. Joissakin kunnissa on oma pakettiautonsa, toisaalla liikkuu Aseman Lapset ry:n tarjoama Wauto toimintajaksollaan ja joissain kunnissa on Wauto-jakson jälkeen hankittu oma auto Walkers-yhteistoimintasopimuksella. Liikkuvaa työtä määrittää ensisijaisesti kulkuväline, renkaat, joilla voidaan taittaa pitkiäkin välimatkoja. Näin lisätään nuorten alueellista yhdenvertaisuutta, kun palveluja viedään myös niille alueille, joilla ei ole esimerkiksi kiinteitä nuorisopalvelujen tiloja.

Aseman Lapset ry:n Walkers on Wheels-toimintaa on tehty vuodesta 2017 OKM:n avustuksella. Meneillään on nyt toinen valtakunnallinen nuorisotyön kehittämishanke, jossa Walkers-autot eli tuttavallisemmin Wautot kiertävät ympäri Suomea paikallisten toimijoiden työvälineitä sovitun ajanjakson ajan.

Aseman Lapset ry:n hanke myös koordinoi valtakunnallista Liikkuvan nuorisotyön verkostoa, joka kokoaa yhteen liikkuvaa työtä eri tavoin tekeviä toimijoita vaihtamaan kokemuksia ja kehittämään työmuotoa edelleen.

Katso lisää Aseman Lasten hankkeesta

YLEN juttu Wautosta alkutalvelta 2020 Kotkasta

Wautoja ja liikkuvaa nuorisotyötä voit seurata myös Facebookissa

https://www.facebook.com/autowauto

https://www.facebook.com/motorisoitunuorisotyo